Akreditacija CMZ Gradiška

Nastavak saradnje Agencije za sertifikaciju, akreditaciju i unapređenje kvaliteta zdravstvene zaštite RS sa Asocijacijom XY na Projektu mentalnog zdravlja realizuje se kroz aktivnosti na ostvarivanju projektnog cilja „Promovisanje procesa akreditacije centara za mentalno zdravlje u Republici Srpskoj“.

U sklopu ovih projektnih aktivnosti, u utorak 31. jula 2012. godine izvršeno je vanjsko ocjenjivanje u postupku akreditacije Centra za mentalno zdravlje Doma zdravlja Gradiška. Samoj vanjskoj ocjeni prethodile su prireme koje je tim CMZ Gradiška na čelu sa dr Ivanom Simić vrlo kvalitetno i u rekordnom roku realizovao. Registrovani ocjenjivači Agencije, koji su i sami prošli obuku za vanjske ocjenjivače u postupku akreditacije CMZ u okviru ovih projektnih aktivnosti, a zaposleni su u centrima za mentalno zdravlje Banja Luka i Srbac, vanjskom ocjenom na licu mjesta, kroz standardne metode u postupku akreditacije, potvrdili su ispunjenost svih potrebnih uslova pa je komisija Agencije, na osnovu izvještaja ocjenjivača, sa zadovoljstvom dodijelila status akreditacije timu Centra za mentalno zdravlje Gradiška.

 

CMZ Gradiška je prvi centar za mentalno zdravlje koji je akreditovan u sklopu Projekta mentalnog zdravlja u Republici Srpskoj, a drugi ukupno. Agencija se ovim putem zahvaljuje direktoru Doma zdravlja Gradiška prim. dr Bogdanu Milenkoviću i svim zaposlenima u centru za mentalno zdravlje na prepoznavanju značaja akreditacije u sistemu kvaliteta zdravstvene zaštite kao i na inicijativi i preduzetim naporima da se postupak akreditacije CMZ Gradiška uspješno realizuje. Nadamo se da će uspješna saradnja Agencije sa DZ i CMZ Gradiška biti nastavljena i u buduće, kroz održavanje statusa akreditacije ali i kroz druge aktivnosti na polju unapređenja kvaliteta zdravstvene zaštite. 

 

Nazad na Novosti