Dobrodosli na web stranicu ASKVA-e

Agencija za sertifikaciju, akreditaciju i unapređenje kvaliteta zdravstvene zaštite RS je javna ustanova čija je uloga sprovođenje postupka sertifikacije i akreditacije javnih i privatnih zdravstvenih ustanova na svim nivoima zdravstvene zaštite kao i praćenje i unapređenje kvaliteta zdravstvene zaštite.

Novosti

Konferencija o jačanju zdravstvenih profesija

U Administrativnom centru Vlade Republike Srpske 15. i 16. aprila 2024.godine održana je Konferencija o jačanju zdravstvenih profesija, u organizaciji Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Regionalne… Više detalja »

Program obuke rukovodilaca organizacionih jedinica i odgovornih lica za kontinuirano unapređenje kvaliteta i sigurnosti zdravstvene zaštite

Na osnovu Zakona o zdravstvenoj zaštiti („Službeni glasnik Republike Srpske“ br. 57/22) JU Agencija za sertifikaciju, akreditaciju i unapređenje kvaliteta zdravstvene zaštite kao nadležna ustanova obavlja stručne, regulatorne i… Više detalja »

Svjetski dan sigurnosti pacijenata 2023

Svjetski dan sigurnosti pacijenata 2023. godine obilježava se 17. septembra i posvećen je temi „Angažovanje pacijenata za sigurnost pacijenata“ i sloganu „Osnažimo glas pacijenata“, te ima za cilj da utiče na sve zainteresovane… Više detalja »

Svjetski dan sigurnosti pacijenta 2022.

Svaka osoba na svijetu će, u nekom trenutku svog života, uzeti lijek da spriječi ili liječi bolest. Ipak, lijekovi ponekad uzrokuju ozbiljnu štetu ako su nepravilno skladišteni, propisani, izdati, primijenjeni ili ako je nadzor… Više detalja »

Informacija za farmaceute

U interesu standardizovanja postupka pranja laboratorijskog posuđa, koji se skoro svakodnevno sprovodi u većini apoteka, ASKVA je izradila primjer procedure za pranje laboratorijskog posuđa. Ovu proceduru, kao i primjere drugih… Više detalja »

Arhiva vesti