Novosti

Svjetski dan sigurnosti pacijenata 2023

Svjetski dan sigurnosti pacijenata 2023. godine obilježava se 17. septembra i posvećen je temi „Angažovanje pacijenata za sigurnost pacijenata“ i sloganu „Osnažimo glas pacijenata“, te ima za cilj da utiče na sve zainteresovane… Više detalja »

Svjetski dan sigurnosti pacijenta 2022.

Svaka osoba na svijetu će, u nekom trenutku svog života, uzeti lijek da spriječi ili liječi bolest. Ipak, lijekovi ponekad uzrokuju ozbiljnu štetu ako su nepravilno skladišteni, propisani, izdati, primijenjeni ili ako je nadzor… Više detalja »

Informacija za farmaceute

U interesu standardizovanja postupka pranja laboratorijskog posuđa, koji se skoro svakodnevno sprovodi u većini apoteka, ASKVA je izradila primjer procedure za pranje laboratorijskog posuđa. Ovu proceduru, kao i primjere drugih… Više detalja »

Svjetski dan sigurnosti pacijenata

Sigurnost pacijenta je odsustvo sprečive štete za pacijenta tokom procesa pružanja zdravstvene zaštite i smanjenje rizika od nepotrebne štete na prihvatljivi minimum. Prihvatljivi minimum odnosi se na kolektivne pojmove… Više detalja »

Obavještenje za zdravstvene ustanove

Dana 6.5.2020. godine v.d. direktor Agencije za sertifikaciju, akreditaciju i unapređenje kvaliteta zdravstvene zaštite Republike Srpske g. Bojan Lukić održao je sastanak sa predsjednikom Komore doktora stomatologije Republike… Više detalja »

Uputstvo za sprečavanje širenja novog virusa korona za apoteke

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske, Agencija za sertifikaciju, akreditaciju i unapređenje kvaliteta zdarvstvene zaštite Republike Srpske i Farmaceutska… Više detalja »