Akreditacija CMZ Teslić

Nastavak saradnje Agencije za sertifikaciju, akreditaciju i unapređenje kvaliteta zdravstvene zaštite RS sa Asocijacijom XY na Projektu mentalnog zdravlja realizuje se kroz aktivnosti na ostvarivanju projektnog cilja „Promovisanje procesa akreditacije centara za mentalno zdravlje u Republici Srpskoj“.


U sklopu ovih projektnih aktivnosti, u srijedu 29. maja 2013. godine sprovedeno je vanjsko ocjenjivanje u postupku akreditacije Centra za mentalno zdravlje Doma zdravlja Teslić. Registrovani ocjenjivači Agencije vanjskom ocjenom na licu mjesta, kroz standardne metode u postupku akreditacije, potvrdili su ispunjenost svih potrebnih uslova pa je komisija Agencije, na osnovu izvještaja ocjenjivača, sa zadovoljstvom dodijelila status akreditacije timu Centra za mentalno zdravlje Teslić.

CMZ Teslić je šesti centar za mentalno zdravlje koji je akreditovan u sklopu Projekta mentalnog zdravlja u Republici Srpskoj. Agencija se ovim putem zahvaljuje menadžmentu Doma zdravlja Teslić i svim zaposlenima u centru za mentalno zdravlje na čelu sa šefom dr Boškom Đurić na prepoznavanju značaja akreditacije u sistemu kvaliteta zdravstvene zaštite kao i na inicijativi i preduzetim naporima da se postupak akreditacije CMZ Teslić uspješno realizuje.

Nazad na Novosti