Obuke ocjenjivača za sertifikaciju zdravstvenih ustanova održane u Gradišci i Banjoj Luci

Obuka ocjenjivača za ocjenjivanje po standardima za sertifikaciju DZ i bolnica

U OB Gradiška je u periodu 14-16. februar 2013. godine održana trodnevna Obuka ocjenjivača za ocjenjivanje po standardima za sertifikaciju domova zdravlja i bolnica. Obuka je kreirana prema metodologiji i programu ranije održane obuke za vanjske ocjenjivače u postupku sertifikacije a vodili su je dr Siniša Stević i mr Daniela Đerić ispred ASKVA-e, te Radomir Bošković ispred konsultantske firme „Bonex inženjering“. Na obuci su se polaznici, inače zaposleni u zdravstvenim ustanovama u Gradišci, Prijedoru, Novom Gradu i Banjoj Luci, detaljno upoznali sa svim aspektima vanjske ocjene, sertifikacije, sertifikacionih standarda i sistema sigurnosti.

                                                   

Praktičan dio obuke je treći dan organizovan u Domu zdravlja Gradiška i OB Gradiška. Ovim putem želimo da izrazimo svoju zahvalnost rukovodstvu i zaposlenima ovih ustanova na gostoprimstvu i uz čiju pomoć smo uspješno i kvalitetno, i na veliko zadovoljstvo samih učesnika obuke, sproveli praktičan dio.

 

Polaznici obuke pokazali su veliko interesovanje za navedene teme i aktivno su i angažovano učestvovali u svim aktivnostima organizovanim tokom ova tri dana. Na kraju rada, svim učesnicima su dodijeljeni sertifikati o uspješno završenoj obuci za ocjenjivače sistema upravljanja sigurnošću i kvalitetom zdravstvene zaštite čime su postali registrovani vanjski ocjenjivači u postupku sertifikacije zdravstvenih ustanova.

Obuka ocjenjivača za ocjenjivanje po standardima za sertifikaciju apoteka

U Banjoj Luci je 20. i 21. februara 2013. godine održana dvodnevna Obuka ocjenjivača za ocjenjivanje po standardima za sertifikaciju apoteka kojoj su prisustvovali predstavnici apoteka i apotekarskih ustanova sa banjalučke regije. Obuka je kreirana i održana prema metodologiji i programu ranije održanih obuka za ocjenjivače u postupku sertifikacije zdravstvenih ustanova. Edukatori su bile mr Daniela Đerić i dr Vesna Vujić-Aleksić, zaposlene u ASKVA-i. 

Polaznici ove obuke, kao i prethodnih, su aktivnim učešćem na obuci savladali prezentovanu materiju i usvojili potrebna znanja i vještine za sticanje zvanja vanjskog ocjenjivača u postupku sertifikacije apoteka pa su im, na kraju edukacije, dodijeljeni sertifikati o uspješno završenoj obuci za ocjenjivače sistema upravljanja sigurnošću i kvalitetom zdravstvene zaštite.

 

Nazad na Novosti