Održana obuka za ocjenjivače za sertifikaciju apoteka

Agencija za sertifikaciju, akreditaciju i unapređenje kvaliteta zdravstvene zaštite je, u Bijeljini 24. i 25. septembra 2013. godine, održala Obuku za ocjenjivače ASKVA-e za ocjenjivanje po standardima za sertifikaciju apoteka. Polaznici obuke bili su magistri farmacije i farmaceutski tehničari dobojsko-bijeljinske regije.

Obuku su kreirale i vodile mr Daniela Đerić, dr Vesna Vujić-Aleksić i mr ph. Mirjana Kovačević, zaposlene u ASKVA-i, prema našoj standardizovanoj metodologiji i programu obuke za ocjenjivače. Na obuci su se polaznici detaljno upoznali sa svim aspektima postupka sertifikacije, vanjske ocjene, sertifikacionih standarda i sistema sigurnosti.

Praktičan dio obuke je drugi dan organizovan u tri apoteke otvorenog tipa u Bijeljini. Ovim putem želimo da izrazimo svoju zahvalnost rukovodstvu i zaposlenima ovih ustanova na gostoprimstvu i pomoći uz koju smo uspješno, kvalitetno, i na veliko zadovoljstvo samih učesnika obuke, sproveli praktičan dio obuke.

Polaznici obuke pokazali su veliko interesovanje za navedene teme i aktivno su i angažovano učestvovali u svim aktivnostima organizovanim tokom ova dva dana. Na kraju rada, svim učesnicima su dodijeljeni sertifikati o uspješno završenoj obuci za ocjenjivače sistema upravljanja sigurnošću i kvalitetom zdravstvene zaštite čime su postali registrovani vanjski ocjenjivači u postupku sertifikacije zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj.

Nazad na Novosti