Sertifikovana prva zdravstvena ustanova u Republici Srpskoj

Sa velikim zadovoljstvom objavljujemo da je JZU Dom zdravlja Bijeljina uspješno prošao postupak sertifikacije čime su stekli status sertfikovane zdravstvene ustanove.

Postupak ocjenjivanja Doma zdravlja sproveli su početkom decembra 2012. godine ocjenjivači Agencije za sertifikaciju, akreditaciju i unapređenje kvaliteta zdravstvene zaštite Republike Srpske prema Standardima za sertifikaciju domova zdravlja a u skladu sa Pravilnikom o postupku sertifikacije zdravstvenih ustanova i sadržaju registra sertifikovanih ustanova.

Rješenjem Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, donesenim 17. decembra 2012. godine, potvrđena je sertifikacija i DZ Bijeljina je dodijeljen status sertifikovanog doma zdravlja a svečano uručenje Rješenja upriličeno je 21. decembra 2012. na prijemu organizovanim u Domu zdravlja povodom predstavljanja ostvarenih poslovnih rezultata.

Ovom prilikom Agencija za sertifikaciju, akreditaciju i unapređenje kvaliteta RS se zahvaljuje rukovodstvu i svim zaposlenima u Domu zdravlja Bijeljina, na čelu sa direktorom doc. dr Zlatkom Maksimovićem, na tome što su prepoznali značaj sertifikacije u sistemu sigurnosti zdravstvene zaštite, na naporima koje su svi uložili kako bi postigli ove rezultate i postali prva sertifikovana ustanova u Republici Srpskoj, kao i na dosadašnjoj saradnji ostvarenoj kroz akreditacione programe timova porodične medicine, Centra za mentalno zdravlje i Centra za fizikalnu rehabilitaciju u zajednici Doma zdravlja Bijeljina, uz želju da se uspješna poslovna saradnja nastavi i ubuduće.

Nazad na Novosti