Sertifikovane prve apoteke u Republici Srpskoj

Sa velikim zadovoljstvom objavljujemo da je ZU Apoteke „Biljana“ iz Banje Luke uspješno prošla postupak sertifikacije i stekla status sertfikovane apoteke.

Postupak ocjenjivanja ZU Apoteke „Biljana“ sproveli su 22. maja 2013. godine ocjenjivači Agencije za sertifikaciju, akreditaciju i unapređenje kvaliteta zdravstvene zaštite Republike Srpske prema Standardima za sertifikaciju apoteka u skladu sa Pravilnikom o postupku sertifikacije zdravstvenih ustanova i sadržaju registra sertifikovanih ustanova.

Rješenjem Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, donesenim 12. juna 2013. godine, potvrđena je sertifikacija i dodijeljen status sertifikovane apoteke za sve tri apoteke koje posluju u sastavu ZU Apoteke „Biljana“ ( „Biljana 1“, „Biljana 2“ i „Biljana 3“).

Ovom prilikom Agencija za sertifikaciju, akreditaciju i unapređenje kvaliteta RS se zahvaljuje rukovodstvu i svim zaposlenima u ZU Apoteke „Biljana“ na tome što su prepoznali značaj sertifikacije u sistemu sigurnosti zdravstvene zaštite te posebno na naporima koje su svi uložili kako bi postigli ove rezultate i postali prve tri sertifikovane apoteke u Republici Srpskoj.

Nazad na Novosti