Sertifikacija 27 zdravstvenih ustanova

Tokom četvrtog tromjesečja 2016. godine, Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske je izdalo rješenja o dodjeljivanju statusa sertifikovane zdravstvene ustanove za ukupno 27 ustanova, i to za 18 apoteka, 3 specijalističke ambulante i 6 stomatoloških ambulanti.

JU ASKVA je u prethodnom periodu u ovim ustanovama organizovala i sprovela postupak sertifikacije u skladu s Pravilnikom o postupku sertifikacije zdravstvene ustanove i sadržaju registra sertifikovanih ustanova (Službeni glasnik Republike Srpske br. 20/12), te je na osnovu izvještaja o vanjskom ocjenjivanju koje su pripremili timovi ovlaštenih ocjenjivača, za Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske izradilo izvještaje o sprovedenom postupku sertifikacije, u kojima je za sve ocjenjivane ustanove dala preporuku za dodjeljivanje statusa sertifikovane zdravstvene ustanove.

Ustanove koje su rješenjima Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske stekle status sertifikovanih zdravstvenih ustanova su: ZU Belladonna, Apoteka „Belladonna-prima“ iz Zvornika, ZU Moja apoteka – apoteke „Laktaši“ i „Laktaši 2“ iz Laktaša, „Razboj“ iz Srpca, „Lazarevo“ iz Banje Luke i „Prnjavor“ iz Prnjavora, ZU Apoteka „Belladonna 2“ iz Istočnog Sarajeva, ZU „Crvena apoteka“ – apoteke „Crvena apoteka br. 5“ iz Istočnog Sarajeva i „Crvena apoteka br. 17“ iz Rogatice, ZU „Expera Pharmacy“ – „Apoteka br. 12“ iz Istočnog Sarajeva, „Apoteka br. 18“ iz Foče, „Apoteka br. 30“ iz Višegrada i „Apoteka br. 34“ iz Mrkonjić Grada, ZU „B Pharm“ Apoteka br. 6“ iz Broda, ZU Apoteka „Tilija TB“ iz Mrkonjić Grada, ZU „INFARM“ – apoteke „Vera“ i „Iva“ iz Banje Luke, JZU „Apoteka Višegrad“ iz Višegrada, ZU Specijalistička ambulanta fizikalne medicine i rehabilitacije „mg VITA Plus“ iz Bijeljine, Specijalistička ambulanta medicine rada „Dr Rajko Žugić“ iz Kozluka, Specijalistička dermatovenerološka ambulanta „Gavrić dr Anka“ iz Bijeljine, ZU Stomatološka ambulanta „Una Dent Srdić“ iz Banje Luke, ZU Stomatološka ambulanta „Stoma-Dent“ iz Gradiške, ZU Stomatološka ambulanta „JUGODENT“ iz Prnjavora, ZU Stomatološka ambulanta „Dr stom. Milijana“ iz Prnjavora, ZU Stomatološka ambulanta „Pro Dente“ iz Trna-Laktaši i ZU Stomatološka ambulanta „STARDENT“ iz Gradiške.

Tim JU ASKVA se zahvaljuje svim zaposlenima u ovim zdravstvenim ustanovama koji su prepoznali činjenicu da sistem sigurnosti u pružanju zdravstvenih usluga jednako štiti korisnike, ali i davaoce zdravstvenih usluga. Sigurnost i kvalitet zdravstvene zaštite prava su svakog pacijenta i obaveza zdravstvenog sistema da mu to pravo obezbijedi. Uspostavljanje sistema sigurnosti predstavlja ključ za daljnji napredak  i zaokruživanjem ove faze obezbjeđenja sigurnosti, oni su napravili još jedan korak dalje u procesima unapređenja kvaliteta zdravstvenih usluga koje pružaju svojim korisnicima, jer bez sigurne nema ni kvalitetne zdravstvene zaštite.

Nazad na Novosti